Ik ben zwanger

Samen voor een veilige, gezonde zwangerschap en bevalling

Binnen VSV SAMEN regio Nijmegen werken verschillende organisaties samen om te zorgen dat jouw zwangerschap en bevalling op een veilige en gezonde manier verlopen. Ook de zorg voor jouw baby na de bevalling is in goede handen bij alle organisaties van het verloskundig samenwerkingsverband VSV SAMEN regio Nijmegen.

 

De eerste afspraak (intake) tijdens je zwangerschap heb je bij een verloskundige bij jou in de buurt. Dat is een afspraak tussen de verloskundigen in Nijmegen en de gynaecologen van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en het Radboudumc. Dit geldt ook als je denkt dat je een medische indicatie hebt voor een bevalling in het ziekenhuis. Zo maak je al kennis met de verloskundige. Want meestal komt de verloskundige na de bevalling ook bij je langs voor de controles in het kraambed.

 

Na de intake overleggen de verloskundige en de gynaecoloog over jouw zwangerschap. Jouw verloskundige vertelt je daarna of je onder controle blijft van de verloskundige. Of bij een gynaecoloog van jouw keuze.

GroeiGids

Op zoek naar betrouwbare informatie over zwangerschap en de ontwikkeling en groei van jouw kind? Download de groeigids-app.

De GroeiGids app is een digitaal groeiboekje op je smartphone. Je kunt in de GroeiGids app alle ontwikkelingen van je kind bijhouden. De echo’s, het eerste lachje, de eerste stapjes en groeicurves.

Ook biedt de app een berichtenservice met betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden die aansluit bij de duur van de zwangerschap en/of de leeftijd van jouw kind. De GroeiGids app is beschikbaar voor Android en iOS.

Ontdek onze Patiëntenfolders

Verken onze Informatieve Patiëntenfolders: Samen met VSV SAMEN Nijmegen zorgen we voor jouw welzijn en dat van je baby. Ontdek essentiële informatie met betrekking tot verschillende aspecten van de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. We staan klaar om je te voorzien van heldere en nuttige materialen.

Bij VSV SAMEN Nijmegen is jouw gezondheid en welzijn onze prioriteit en we willen ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent tijdens deze bijzondere periode in je leven. Neem de tijd om deze folders door te nemen en aarzel niet om contact op te nemen met ons team als je vragen hebt. We zijn hier om je te ondersteunen op jouw reis naar het ouderschap.